Путујућа изложба Природњачког музеја „Фосили као одрази прошлости“ у Градском музеју Вршац

Изложба Природњачког музеја из Београда „Фосили као одрази прошлости” аутора др Биљане Митровић, музејске саветнице, Сање Алабурић, музејске саветнице, и Бранка Радуловића, кустоса, свечано је отворена у Градском музеју Вршац, у четвртак, 04. јула 2024. године у 19 часова. Палеонтолошка поставка пружила је прилику посетиоцима да упознају далеку геолошку прошлост наше планете.

Директорка Градског музеја Вршац, г-ђа Ивана Ранимиров, срдачно је поздравила присутне, истакла је значај ове изложбе и подвукла важност сарадње Природњачког музеја у Београду и Градског музеја Вршац.

Изложбу је свечано отворио г-дин Славко Спасић, директор Природњачког музеја у Београду.

Др Биљана Митровић је изразила велику захвалност ауторима изложбе, као и колегама из Градског музеја Вршац. Такође је представила концепт поставке коју ће публика моћи да види.

Музичку нумеру је извео Ђорђе Ђукић, члан џез оркестра музичке школе „Јосиф Маринковић” из Вршца.

Изложба је привукла велику пажњу регионалних и локалних медија, а након церемоније, посетиоци су имали прилику да разговарају са ауторима изложбе и да сазнају нешто више о експонатима.

Публика ће моћи да погледа изложбу „Фосили као одрази прошлости“  у Градском музеју Вршац све до 15. августа текуће године.