Пошта Србије и Природњачки музеј у Београду промовисали издање поштанских марака Европа 2021. са заштићеним врстама птица у Србији

Поштанска марка Степски соко (Falco cherrug) кандидат је Србије на избору за најлепшу поштанску марку Европе, који траје до 9. септембра, а у онлајн гласању могу учествовати сви грађани.

ЈП Пошта Србије је у сарадњи са Природњачким музејом у Београду реализовала овогодишње издање пригодних поштанских марака Европа, са две марке са мотивима  угрожених птица на тлу Србије: ушата шева – Eremophila alpestris и степски соко – Falco cherrug. Издање прати и један пригодан коверат првог дана, а пуштено је у оптицај 12. маја. 

Емисију Европа Пошта Србије издаје сваке године, као једну од најважнијих емисија годишњег програма, и такмичи се на европском избору за најлепшу марку, које спроводи Асоцијација јавних поштанских оператора ПостЕвропа сваке године на одређену задату тему. 

Стручну сарадњу пружио је др Марко Раковић, виши кустос-орнитолог Природњачког музеја у Београду, док је уметничка реализација издања дело мр Марије Влаховић, креаторке марака Поште Србије.