Продужење трајања изложбе "Еволуција" до 30. октобра 2022. године

Због великог интересовања публике, нарочито значајног броја школских посета, обавештавамо вас да ће текућа изложба „Еволуција“, постављена у Галерији Природњачког музеја на Калемегдану, бити продужена до 30. октобра 2022. године.

Ова изложба је јединствена прилика да се публика упозна са кључним материјалним доказима развоја живота на Земљи и види најпознатије предмете који су расветлили еволуцију људске врсте. Путем атрактивних експоната лобања, цртежа и реконструкција, приказан је еволутивни низ древних предака у еволуцији човека, дуг више од 30 милиона година. Аутори изложбе, др Борис Иванчевић, др Милан Пауновић, др Зоран Марковић и Сања Алабурић, приближили су нам овај величанствени процес који се одвија од самог настанка Планете и који је створио богатство природе на Планети.

 

Изложба је обогаћена додатним програмима у виду едукативних радионица за све узрасте, а уз сваку најављену групну посету обезбеђено је стручно вођење од стране кустоса педагога. Изложбу прати публикација “Еволуција” која се може купити у Галерији Природњачког музеја.

Детаљније информације можете добити на вебсајту музеја www.nhmbeo.rs; Фејсбук страни www.facebook.com/prirodnjacki/ или Инстаграм страни Природњачког музеја https://www.instagram.com/prirodnjacki_muzej/.

Добро дошли!