Природњачки музеји за 21. век

Природњачки музеји за 21, век

Природњачки музеј у Београду, уз подршку Министарства културе и информисања, а у сарадњи са компанијом Color Media Communications, 25. новембра од 11.00 часова организује онлајн конференцију „Природњачки музеји за 21. век“.

Сви заинтересовани моћи ће да прате и активно учествују на догађају путем преноса уживо на YouTube каналу Color Media Communications:  https://www.youtube.com/watch?v=mAMxuohyz5U

На конференцији, коју ће отворити  Данијела Ванушић, помоћник министра за културно наслеђе и дигитализацију, у оквиру два панела говориће се о значају природњачких музеја у региону и  свету као једним од најстаријих културних и научних институција у многим земљама. Представници ових музеја говориће о најзначајнијим збиркама, новим стратегијама после ковида, као и о значају задужбинарства у развоју збирки.

У оквиру првог панела „Природњачки музеји региона“ говориће в.д. директорa Природњачког музеја у Београду Славко Спасић, директорка Природословног музеја у  Ријеци др сц. Жељка Модрић Сурина, директорка Природњачког музеја Црне Горе др Наталија Чађеновић и палеонтолог Природнонаученог музеја у Македонији Биљана Гаревска.

На другом панелу „Природњачки музеји у свету“ учествују директор Природњачког музеја у Лондону др Doug Gurr, директорка Природњачког музеја у Бечу др Katrin Vohland, Anita Hermannstädter M.A. са Института за еволуцију и науку о биодиверзитету Природњачког музеја у Берлину и председница ICOM NATHIST (Међународни комитет за прородњачке музеје), директорка и главни кустос Природњачког музеја „Човек и живи свет” у Рамат Гану у Израелу  Dorit Wolenitz.

Детаљан програм конференције можете погледати на линку: http://communications.rs/prirodnjackimuzeji/

Добро нам дошли!