Изложба „Биљка као зачин“ у Музеју Херцеговине у Требињу
Под покровитељством Министарства културе Републике Србије, а у оквиру манифестације ,,Дани Србије у Републици Српској”, у суботу, 12. октобра 2024. године у 19 часова, у препуној галерији Музеја Херцеговине у Требињу, пред бројним званицама ,представницима градске управе, Његовог преосвештенства и представником Конзларне канцеларије Републике Србије у Требињу, г-дином Мирославом Марковићем, свечано је отворена изложба ,,Биљка као зачин. У царству боја, мириса и укуса” аутора др Уроша Бузуровића.
На свечаном отварању публици се обратила директорка Музеја Херцеговине у Требињу, г-ђа Ивана Грујић, која је том приликом истакла значај саме манифестације ,,Дани Србије у Републици Српској” и истакла изванредну сарадњу која је остварена између Музеја Херцеговине Требиње и Природњачког музеја у Београду поводом ове манифестације. Директорка Грујић се том приликом осврнула и на значај међумузејске сарадње на будућим међународним пројектима. Директор Природњачког музеја у Београду, г-дин Славко Спасић, поздравио је присутне и није крио речи хвале за домаћине који су се потрудили да обезбеде услове како би изложба ,,Биљка као зачин. У царству боја, мириса и укуса” засијала у свом пуном капацитету.
Аутор изложбе, др Урош Бузуровић кратким обраћањем осврнуо се на најинтересантније садржаје ове поставке, а изложбу је свечано отворила начелница Одељења за културу града Требиња, г-ђа Слађана Скочајић.