Изложба „Биљка као зачин – у царству боја, мириса и укуса“ гостује у Музеју у Пријепољу
Природњачки музеј из Београда са задовољством најављује четврто гостовање изложбе „Биљка као зачин – у царству боја, мириса и укуса“, овог пута у Музеју у Пријепољу. Ова јединствена поставка води посетиоце на узбудљиво путовање кроз историју, културу и науку о зачинима, спајајући различите области биологије, историје и уметности.
Након премијерне поставке у Галерији Природњачког музеја у Београду, изложба је прилагођена за гостовања, омогућавајући љубитељима природе и гастрономије широм Србије да је доживе у свом граду.
На изложби ће посетиоци моћи да сазнају које биљке користимо као зачине и како су зачини обликовали историју многих народа, а интерактивни делови изложбе омогућавају посетиоцима да биљни свет зачина истраже кроз мирисе, укусе и боје.
Изложбу „Биљка као зачин. У царству боја, мириса и укуса“ аутора др Уроша Бузуровића, свечано ће отворити г-дин Здравко Мандић, директор Музеја у Пријепољу и г-дин Славко Спасић, директор Природњачког музеја у Београду, 7. фебруара у 19 часова, а посетиоци ће моћи да је посете до 10. марта 2025. године.