Изложба „Биље и камење - H2O“, аутора др Марјана Никетића у Крагујевцу

Имамо велики задовољство да најавимо отварање ауторске изложбе др Марјана Никетића, музејског саветника Природњачког музеја у Београду и дописног члана САНУ, „Биље и камење – Н2О“ у среду 21. фебруара у 18 часова у Универзитетској галерији (Улица слободе бб) у Крагујевцу.

Изложба,  реализована у сарадњи Центра за научноистраживачки рад САНУ, Универзитета у Крагујевцу и нашег музеја, представља визуелни одраз вишегодишњег проучавања биљног света на претежно стеновитој геолошкој подлози широм Балканског полуострва. Као саставни део тематског циклуса „Биље и камење – геоботаничке скице“ ова природњачка изложба обухвата двадесетак ауторских фотографија на тему физичке, хемијске и биотичке интеракције између воде и стена са околном флором, фауном и вегетацијом на обалама мора, језера, река и потока.

На отвaрању изложбе ће говорити академик Милош Ђуран, управник Центра за научноистраживачки рад САНУ, проф. др Милорад Вујичић, заменик управника Института за ботанику и Ботаничке баште „Јевремовац“ у Београду, и аутор.

Намењена публици свих узраста као јединствена синтеза науке и уметности, изложба ће гостовати у Крагујевцу до 21. марта ове године.