Додељена Годишња награда Природњачког музеја

Природњачки музеј у Београду, национална, матична установа, једина такве врсте у нашој земљи, покренуо је ове године иницијативу за доделу признања и захвалница својим колегама и сарадницима на годишњем нивоу, а у жељи да један иначе високо професионалан и вредан колектив стимулише на још боље резултате, а пријатељима и покровитељима на скроман начин захвали за све оно што чине за нас и наш музеј.

Управни одбор Природњачког музеја је препознао ову иницијативу као мотивацију која треба да заживи и постане саставни део обележавања годишњице Природњачког музеја, па су у четвртак 28. децембра 2023. први пут додељена признања и захвалнице лауреатима за текућу годину.

Признања за изузетан допринос раду Природњачког музеја је уручио члан Управног одбора нашег музеја, проф. др Љупко Рундић, редовни професор Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду. Лауреати за изузетан допринос су: др Александра Савић у области музејског ПР-а, Александар Стојановић у раду ентомолошке збирке, Милош Миливојевић у конзерваторском и препараторском раду на геолошком материјалу и Драгана Вучићевић музејској едукацији посредством изложбе „Природа и језик”.

Напослетку, Славко Спасић, директор Природњачког музеја, уручио је Захвалницу компанији Тревис д.о.о за несебичну помоћ у реализацији изложбе „Хиландарски медицински кодекс и средњовековна медицина”.

Уз захвалност лауреатима Годишњег признања Природњачког музеја за изузетан допринос у раду ове установе, Славко Спасић је изразио искрену жељу целог колектива да највећа иницијатива, која је предузета ове године – отворен конкурс за нову зграду Природњачког музеја, у скорој будућности постане она реалност која ће омогућити да најегзотичнији музеј у Србији још боље ради на радост и корист научне и музејске заједнице, а нарочито своје верне публике.