Dodeljena Godišnja nagrada Prirodnjačkog muzeja

Prirodnjački muzej u Beogradu, nacionalna, matična ustanova, jedina takve vrste u našoj zemlji, pokrenuo je ove godine inicijativu za dodelu priznanja i zahvalnica svojim kolegama i saradnicima na godišnjem nivou, a u želji da jedan inače visoko profesionalan i vredan kolektiv stimuliše na još bolje rezultate, a prijateljima i pokroviteljima na skroman način zahvali za sve ono što čine za nas i naš muzej.

Upravni odbor Prirodnjačkog muzeja je prepoznao ovu inicijativu kao motivaciju koja treba da zaživi i postane sastavni deo obeležavanja godišnjice Prirodnjačkog muzeja, pa su u četvrtak 28. decembra 2023. prvi put dodeljena priznanja i zahvalnice laureatima za tekuću godinu.

Priznanja za izuzetan doprinos radu Prirodnjačkog muzeja je uručio član Upravnog odbora našeg muzeja, prof. dr Ljupko Rundić, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Laureati za izuzetan doprinos su: dr Aleksandra Savić u oblasti muzejskog PR-a, Aleksandar Stojanović u radu entomološke zbirke, Miloš Milivojević u konzervatorskom i preparatorskom radu na geološkom materijalu i Dragana Vučićević muzejskoj edukaciji posredstvom izložbe „Priroda i jezik”.

Naposletku, Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja, uručio je Zahvalnicu kompaniji Trevis d.o.o za nesebičnu pomoć u realizaciji izložbe „Hilandarski medicinski kodeks i srednjovekovna medicina”.

Uz zahvalnost laureatima Godišnjeg priznanja Prirodnjačkog muzeja za izuzetan doprinos u radu ove ustanove, Slavko Spasić je izrazio iskrenu želju celog kolektiva da najveća inicijativa, koja je preduzeta ove godine – otvoren konkurs za novu zgradu Prirodnjačkog muzeja, u skoroj budućnosti postane ona realnost koja će omogućiti da najegzotičniji muzej u Srbiji još bolje radi na radost i korist naučne i muzejske zajednice, a naročito svoje verne publike.