Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
31/07/2018

Изложба "Кафа, узбудљива прича о добром укусу" у Народном музеју ВаљевоОд 3. августа 2018. године у Народном музеју Ваљево биће отворена гостујућа изложба Природњачког музеја "Кафа, узбудљива прича о добром укусу", аутора Александре Савић, музејског саветника.
На изложби ће бити представљена Етиопија као постојбина кафе, прича о кафи кроз историју њене производње и прераде, прича о европским и београдским кафеџиницама и кафанама, основни типови припреме кафе, кофеин, најразноврснији укуси кафе, као и многе друге занимљивости.
На изложби ће бити представљене саднице праве биљке кафе; модели плода и семена кафа арабике, робусте и либерике; узорци кафе са бројних и ексклузивних локација широм света (Етиопија, Камерун, Мексико, Бразил, Индија, Непал, Вијетнам, Папуа, Хондурас, Танзанија итд.), као и чувена и веома скупа кафа Blue Mountain која се узгаја на Јамајци. Посетиоци ће имати прилику да виде препарирану животињу – азијску цибетку која се храни плодовима кафе, а која ствара најскупљу кафу на свету – копи лувак. Путем аутентичних шољица из разних крајева света биће представљен ритуал испијања кафе у свету.
Изложба ће у Ваљеву бити на гостовању до 3. септембра 2018. Добродошли.


Позивница