Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак Волим природу
25/07/2018

Oтворена је изложба Милан Живковић - Фотограф у царству ПриродеУ уторак, 24. јула 2018. у 19 сати у Галерији Природњачког музеја на Калемегдану отворена је изложба фотографија "Фотограф у царству природе", аутора Милана Живковића.
Реномирани професионални фотограф, који је своју каријеру започео управо у Природњачком музеју, дугогодишњи уредник јединственог часописа Refoto и добитник више од 200 признања за фотографски рад, Милан Живковић, своју изузетно вредну збирку фотографија природе Србије насталу током последњих тридесет година, поклања Природњачком музеју.
Део те колекције је представљен на изложби. Осим изузетних мотива природе и биљног и животињског света овековечених техником макрофотографије и без додатних интервенција на фотографијама, куриозитет изложбе је и техника којом су штампане фотографије: Epson Digigraphie процесом, који поставља стандард у архивирању, са пратећим потребним сертификатом. То подразумева непромењену трајност фотографија више стотина година. Милан Живковић је један од првих фотографа у свету који је добио овај сертификат. Изложба ће бити отворена до половине септембра и улаз је слободан.М. ЖивковићДиректор М. Пауновић

Б. Иванчевић и М. Живковић