Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
26/12/2017

„Кафа, узбудљива прича о добром укусу“ у Завичајном музеју Параћин у ПараћинуУ петак, 22. децембра 2017. у 19 сати отворена је гостујућа изложба Природњачког музеја „Кафа, узбудљива прича о добром укусу“ ауторке Александре Савић, у Завичајном музеју Параћин у Параћину.
На изложби је представљена кафа као биљка, Етиопија као постојбина кафе, прича о кафи кроз историју њене производње и прераде, прича о европским кафеџиницама и кафанама, основни типови припреме кафе, кофеин, најразноврснији укуси кафе, као и многе друге занимљивости. Изложена је саднице праве биљке кафе; модели плода и семена кафа арабике, робусте и либерике; узорци кафе са бројних и ексклузивних локација широм света, као и чувена и веома скупа кафа Blue Mountain која се узгаја на Јамајци. Посетиоци имају прилику да виде препарирану животињу – азијску цибетку која се храни плодовима кафе, а која ствара најскупљу кафу на свету – копи лувак, као и друге занимљиве експонате везане за кафу.

На отварању су говорили Бранислав Стојановић, директор Завичајног музеја Параћин и Александра Савић, виши кустос, ауторка изложбе. Изложба ће у Параћину бити отворена до краја јануара 2018.