Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак Волим природу
12/06/2017

Oдржан је десети по реду „Квиз без граница“Уз дружење, игру, песму и промоцију знања, ученици основних школа Београда са инвалидитетом такмичили су се у фер и добром расположењу и показали шта умеју.
Наш јубиларни, десети по реду „Квиз без граница“ одржан је 09. јуна 2017.године на платоу поред Галерије музеја на Калмегдану. Уз дружење, игру, песму и промоцију знања, ученици основних школа Београда са инвалидитетом такмичили су се у фер и добром расположењу и показали шта умеју.
Ипак, прва награда је отишла у руке нашим гостима из Пирота, ОШ "Младост", који су први пут посетили Београд. Друго место заузела ОШ Свети Сава из Умке (деца са интелектуалном ометеношћу), а треће ОШ Стефан Дечански (глува и наглува деца).
У квизу је учествовало око 50 учесника (12 екипа по 4 члана) основних школа са инвалидитетом као и ученици појединих Средњих школа (деца са сметњама у интелектуалном развоју, слепа и слабовида деца, деца са оштећеним слухом као и деца са моторичким поремећајима) као и чланови Удружења и Дневних боравака особа са инвалидитетом. Ове године учесници Квиза су и ученици са интелектуалном ометеношћу из ОШ“ Младост“ из Пирота, а волонтери су студенти Биолошког факултета као и са ФАСПЕР-а.
Захваљујемо се бројим донаторима који су деци припремили поклоне (слаткише, књиге, играчке, спортску и компјутерску опрему, храну, пиће и колаче): Атом парнер (штампач), Издавачка кућа Klett (књиге), Office 1 Superstore, Lastva D.O.O из Чачка (свеске и школски прибор), Кока Кола (вода и сокови), Издавачка кућа Кретивни центар (књиге), Издавачка кућа Про Полис Боокс (књиге), Издавачка кућа Лагуна (књиге), Издавачка кућа ЈРЈ (књиге), Завод за уџбенике (књиге), ЛГД (пластични програм), СТР Јановић из Сомбора (слаткиши), Кућа хране Лазаревић (колачи), Домаће кифлице, Интернет књижара (свеске и школски прибор), Фудбалски савез Србије (промотивни материјал) и Atomic Visual Suportt (озвучење).
Музеј је у сарадњи са ОШ Бошко Буха био организатор ове манифестације, а највише се захваљујемо нашој колегиници Соњи Срејић, кустосу педагогу, без које овај квиз не би био тако успешан.