Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак Волим природу
01/06/2017

Пролећна изложба београдских гљиваУ недељу, 4. јуна 2017. на простору код Галерије Природњачког музеја на Калемегдану биће организована једнодневна пролећна изложба београдских гљива. Изложбу организују Миколошко друштво Србије и Природњачки музеј.

Посетиоци ће бити у прилици да виде стотине врста свежих печурака разноврсних облика и боја, донетих непосредно пред изложбу са локалитета у околини Београда. Такође и гајене гљиве, затим чувене тартуфе, трудове, звездаче, ђавоље прсте и друге занимљиве врсте, споре гљива под микроскопом, гљиварске часописе и књиге и друго.

Гљиве су организми који имају неке особине и биљака и животиња, али спадају у сасвим засебно царство. И гљиве су угрожене и нестају, а људи углавном зазиру од њих због отровних врста које тешко разликују од оних које су прави деликатес.

Погледајте разлике између отровних и јестивих гљива и уживајте у богатству и разноликости њихових боја и облика. Изложба је јединствена прилика да их све видите на једном месту уз стручно објашњење искусних познавалаца. Улаз је слободан.

За медије ПДФЕкспонати

Amanita phaloides